Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

80) Συμμετοχή με δύο ομάδες στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής.

κλικ για την ιστοσελίδα που αναφέρει τις δύο συμμετοχές της τάξης μας, στο νούμερο 89 και 90

ο διαγωνισμός στο διαδίκτυο:
πρώτο άρθρο 
δεύτερο άρθρο
τρίτο άρθρο
τέταρτο άρθρο

Οι δύο ομάδες που συμμετείχαν από την τάξη μας ήταν "η ομάδα των δημιουργικών lego" και "η ομάδα διάσωσης της πόλης μας"

https://www.youtube.com/watch?v=jjPPjfysdn0

https://www.youtube.com/watch?v=ZuR7irUL65A

https://www.youtube.com/watch?v=tV-2-8jnnQo&feature=youtu.be


Και οι δύο ομάδες μαζί στο σχολείο μας:












Η ομάδα μας «Ομάδα Διάσωσης Στην Πόλη Μας» παρουσιάζει στο διαγωνισμό ένα όχημα μεταφοράς ασθενών δυσπρόσιτων περιοχών. Το όχημα περιλαμβάνει κινητό ελικοδρόμιο και ελικόπτερο με κρεβάτι για να μεταφερθεί άνετα ένας ασθενής στο κατάλληλο νοσοκομείο. Η ιδέα ανήκει αποκλειστικά σε εμάς τα παιδιά και στηρίζεται στο πρόγραμμα της κυκλοφοριακής αγωγής - μέσα μεταφοράς που εκπονούμε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος.
Παρουσιάζουμε το ελικόπτερο με το ελικοδρόμιο γιατί βλέπουμε πολύ συχνά στις ειδήσεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεση από γιατρό και δυσκολεύονται πολύ να πάνε έγκαιρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλές ζωές. Κυρίως στα ελληνικά νησιά το πρόβλημα αυτό είναι πολύ έντονο.
Η κατασκευή αποτελείται από το κινητό ελικοδρόμιο που το ρυμουλκεί μία ειδική μηχανή που μπορεί να τραβήξει τόσο βάρος, κρεβάτι για τον ασθενή και ελικόπτερο που το ελικόπτερο κινείται και είναι έτοιμο να τον πάει στο νοσοκομείο που χρειάζεται.
Η κατασκευή έχει δύο αυτοματισμούς , έχει την κίνηση του έλικα που είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι σωτηρίας των ασθενών και τον αισθητήρα κίνησης που ειδοποιεί όταν κάποιο εμπόδιο όπως για παράδειγμα άλλο όχημα πλησιάσει πολύ το όχημά μας.
Το σκρατς το έχουμε προγραμματίσει να χτυπάει στα 5 εκατοστά, που είναι μια καλή απόσταση για να μην έχει εμπόδιο η κατασκευή μας και έχουμε προγραμματίσει τον κινητήρα του ελικοπτέρου να κινείται συνέχεια για να είναι έτοιμο για τη σημαντική αποστολή του.

Μπήκαμε στο σαιτ http://www.seleo.gr/koinwnia/161044-epta-epeigouses-metafores-asthenon-stis-giortes-me-super-puma-c-130-kai-c-27#.VQJbno6sX8k και είδαμε ότι μόνο στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων τα Super Puma, C-130 και C-27 με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφεραν 7 άτομα σε νοσοκομεία. Αυτό τα γεγονός και πολλά παρόμοια μας ευαισθητοποίησε και φτιάξαμε αυτή την κατασκευή. Με αυτή την κατασκευή κάθε νησί θα έχει το δικό του ελικόπτερο που θα είναι έτοιμο κάθε στιγμή να μεταφέρει ασθενείς.

Η ομάδα μας , που λέγεται ομάδα δράσης δημιουργικών λέγκο παρουσιάζει στο διαγωνισμό ένα αστυνομικό όχημα του μέλλοντος. Η ιδέα ανήκει αποκλειστικά σε εμάς τα παιδιά και στηρίζεται στο πρόγραμμα της κυκλοφοριακής αγωγής - μέσα μεταφοράς που εκπονεί η τάξη μας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος.
Παρουσιάζουμε ένα αστυνομικό όχημα του μέλλοντος, αρκετά γρήγορο και με πολλές λειτουργίες για να καταπολεμά το έγκλημα στην κοινωνία μας και να προστατεύει τους πολίτες.
Η κατασκευή δείχνει ένα αστυνομικό όχημα που έχει ειδικό χώρο για να μεταφέρει τους εγκληματίες, κάμερα για να καταγράφει την καταδίωξη, καθώς και αισθητήρες όταν πλησιάζει κάποιο εμπόδιο. .
Η κατασκευή έχει δύο αυτοματισμούς , έχει την κίνηση του τιμονιού μιας και το όχημα κινείται για να βοηθήσει τους πολίτες που το καλούν και τον αισθητήρα κίνησης που ειδοποιεί όταν κάποιο εμπόδιο όπως για παράδειγμα άλλο όχημα πλησιάσει πολύ το όχημά μας.
Το σκρατς το έχουμε προγραμματίσει να χτυπάει στα 5 εκατοστά, που είναι μια καλή απόσταση για να μην έχει εμπόδιο η κατασκευή μας και έχουμε προγραμματίσει το τιμόνι να κινείται συνέχεια για να είναι έτοιμο για τη σημαντική αποστολή του.
Μπήκαμε στο σαιτ https://nantiareport.wordpress.com/2014/12/24/%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%B7 και είδαμε την ληστεία που έγινε παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων στην ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι. Με ένα τέτοιο αστυνομικό όχημα θα ήταν πιο εύκολο να βρεθούν οι ληστές και να μην κινδυνεύουν οι πολίτες της χώρας μας.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τη συμμετοχή τους σε έναν τόσο δύσκολο και με μεγάλο ενδιαφέρον διαγωνισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου